Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a zsalugáterek, amelyek története 1901-ig tekint vissza amikor is Joseph W. Walker szabadalmaztatta a magát a zsalugátert, de először is lássuk mit is jelenet maga a szó a Wikipedia szerint:

„A zsalugáter (zsalu) az ablakok nyílószárnyainak elmozdítható, pontos illeszkedéssel zárható, eső és napfény ellen védő, de réses nyithatósága miatt szükség esetén napfényt is beengedő szerkezete.

Védi az ablakok üvegtábláit a mechanikai sérülésektől, egyúttal biztosítja a szellőzést úgy, hogy az ablakszerkezet csukva marad. Általában fából készül, de lehet lakatosmunka is vaslemezből. A magyar népi építészetben kisnemesi körökből terjedt el a polgárosodás jeleként, használata azonban nem vált általánossá.”

A kezdeti zsalugáterek inkább hasonlítottak spalettáre, azonban egyre nagyobb lett az igény a fizikai zárásra az idegenekkel és a környezettel szemben, továbbra fontos szempont maradt a szellőzés is is így megjelentek a mai zsalugáterekre nagyon hasonlító megoldások. Az egyik legnagyobb hibája volt a korai években, hogy a betörések ellen semmit nem védett, hiszen az ablakok ilyenkor még csak, mint nyílás léteztek.

A modern zsalugáterek már minden igényt kielégítenek, fő céljuk a fizikai védelem és az árnyékolás. Az általunk gyártott zsalugáterek különböző színekben egyedi kivitelezésben készülnek magas minőségben. tekintse meg referenciáinkat, vagy kérjen ajánlatot tőlünk az elérhetőségeinken.


2022/04/27