Többek közt beltéri ajtót, bejárati ajtót fa árnyékolókat, spalettát és zsalugátert. A tömörfa szerkezetek keretbetétes szerkezetek. Cégünk főként tömörfa betétet szerel az ajtólapokba illetve a spaletta lapokba.

A faanyag egy természetes anyag, kialakítása illetve szövetszerkezete miatt egy higroszkópos nedvszívó anyag. Ez azt jelenti, hogy mindig tartalmaz valamennyi vizet. A gyártásnál cégünk műszárított faanyagot használ. Ennek a faanyagnak a nedvtartalma 8-10% körül mozog. Ez a nedvességtartalom egy családiház belső páratartalmával van egyensúlyban. Amennyiben a lakás páratartalma eltér a tömörfa ajtó alkatrészek kisebb méretváltozására számítani kell.

Amennyiben a levegő páratartalma kisebb (nem jelent feltétlenül a nagy meleg miatt) legtöbb esetben a betétek összeszáradása figyelhető meg. A levegő páratartalmának növelésével (párologtató elhelyezésével) a folyamat elkerülhető.

A termékek gyártása során nagy figyelmet fordítunk a műszakilag és esztétikailag is megfelelő minőségű alapanyag kiválasztására. Az elkészült termékbe csak csomómentes vetemedésmentes, és gyantamentes anyag kerülhet be.

Cégünk alap esetben hossztoldott borovifenyővel vagy hossztoldott lucfenyővel dolgozik.  Ezen anyagok jellegzetessége, hogy a pácolásnál szembetűnően eltérő színek is keletkezettnek a hossztoldások és a szélességi toldások mentén. Megrendelés előtt minden esetben meg kell tekinteni egy elkészült terméket. Amennyiben nem történik meg, a későbbiekben, ez ügyben, reklamációt nem tudunk elfogadni.

Fedőfestékes ajtók

A fedőfestékkel kezelt ajtók jellegzetessége a betét összeszáradásnál kialakuló jól kivehető repedések. A repedések a fríz és a betét találkozásánál keletkeznek. Sajnos a fent már említett légnedvességi gondok miatt gyakran kialakulnak ezek az esztétikai hibák. Ezek nem a helytelen felületkezelés eredményei. A faanyag a levegő páratartalmával egyensúlyba akar kerülni. Nedvességet ad le és így veszít a méretéből. Amennyiben ez a jelenség előfordul, egy helyszíni javítás során újra kenjük az elrepedt részt. Az ilyen jellegű esztétikai problémát el lehet kerülni úgy hogy nem tömörfa betétet helyezünk el az ajtólapban, hanem például lemezbetétet vagy előre festett betétet pipaléccel szorítjuk be a keretbe. Egyéb megoldásokkal kapcsolatban érdemes kikérni a tanácsainkat.

Kérjük, hogy az itt leírtakat a megrendelésnél vegyék figyelembe, mert az ebből adódó problémák miatt reklamációkat nem áll módunkban elfogadni.

Köszönettel,
Mitku László