A faanyagot a környezeti behatásokkal szemben védeni kell, mivel a natúr faanyag pólusai nyitottak valamint felülete mikroszkopikusan tekintve nem egyenletes tehát koszolódik és elszíneződik. További érvelés még a faanyagok felületkezelésének szükségessége mellett hogy a faanyag egy higroszkópos nedvszívó anyag mai mindig tartalmaz valamennyi nedvességet. Tehát a natúr felületű faanyag mindig vesz fel és ad le nedvességet a környezetének. Ezek szerint a faanyagok felületét kezelni kell valamilyen felületkezelő anyaggal (egyúttal, hogy valamennyire csökkentsük a le és felvett vízpára mennyiséget).

Cégünk a felületkezelésben nagy tapasztalattal rendelkező, MILESI Kft VÍZBÁZISÚ felületbevonó anyagait használja erre a célra. Az anyagokat szakképzett munkatársaink szórásos technológiával juttatják a felületre. Színválasztékunk széles skáláját oldalunkon csak egy pár képben ismertetjük, azonban a cégünk telephelyén lévő bemutatótermünkben több színből is lehet választani.

Vastaglazúros felület

A vastaglazúr alatt azt a komplex bevonatrendszert értjük, amely tartalmaz egy impregnáló gombamentesítő valamint egy köztes alapozó továbbá egy vagy két fedőlakk réteget. Ez az összetett rendszer biztosítja a kültéri vízhígítású lazúrrendszer hatékonyságát.Fedőfestékes felület.A fedőfesték bevonat azt jelenti, hogy a faanyagra jellemző megjelenési formát eltüntetjük a bevonó anyaggal. Tehát ellentétben a lazúros felületekkel itt a fedőréteg változatos nem a fára jellemző már-már műanyagszerű bevonata lesz a domináns. A technológia ebben az esetben is három réteget ír elő, van egy impregnálás majd egy alapozó lakk végül egy fedőréteg, ami színezhető alapesetben tehát fehér. Ebből következik tehát, hogy színárnyalatok milliói állnak rendelkezésére a felület színének meghatározásához.

Fedőfestékes felület

A fedőfesték bevonat azt jelenti, hogy a faanyagra jellemző megjelenési formát eltüntetjük a bevonó anyaggal. Tehát ellentétben a lazúros felületekkel itt a fedőréteg változatos nem a fára jellemző már-már műanyagszerű bevonata lesz a domináns. A technológia ebben az esetben is három réteget ír elő, van egy impregnálás majd egy alapozó lakk végül egy fedőréteg, ami színezhető alapesetben tehát fehér. Ebből következik tehát, hogy színárnyalatok milliói álnak rendelkezésére a felület színének meghatározásához.

Pácolt lakkozott felületek

A pácolás egy olyan művelet, amely során a faanyag felületét meghatározó évgyűrű metszetek más szóval a rajzolatokat árnyaltabbá tesszük.Tehát a pácolás alkalmával felvitt színező anyaggal kiemeljük, öregbítjük a fa rajzolatát.Az így előtérbe kerülő árnyalt rajzolat lesz, az alap majd erre kerül egy réteg alapozó lakk bevonat majd erre egy vastagabb időt állóbb fedőlakk bevonat. A pácolás kimondottan beltérbe való technológia mivel az így készült bevonatrendszer kevésbé UV álló. A pácoláshoz szintén széles színválaszték áll a kedves megrendelők részére természetesen az oldalunkra csak egy két mintát tudunk megmutatni.

Színminták