A beltéri ajtó vagy lépcsőházi ajtó térelválasztásra, illetve műszakilag indokolt esetben hangszigetelésre használatos nyílászáró típus. Kialakítását tekintve lehet normál aljazással kialakított szerkezet vagy tolóajtó, de előfordulnak szabad nyílásokban elhelyezett csak tok kialakítások is (ez esetben csak a tok kerül beépítésre ajtólap nélkül). A belső ajtók készülhetnek egy, illetve többszárnyas kivitelben, állítható vagy fix borítós kivitelben, de gyártható minden féle egyedi kialakítású tokszerkezettel is. Az általunk gyártott termékek a jelen kor műszaki szintjének megfelelően kontraprofilos keret-betétes szerkezetek, tehát alapesetben mindig van az ajtólapban legalább egy betét. Jelenleg egy marásmintával tudunk szolgálni, de folyamatosan felmérjük a megrendelői igényeket és ez esetben is rugalmasak vagyunk, ha esetleg valakinek egyedi kialakítású mintára van szüksége legyártatjuk azt.

Egy beltéri ajtó lehet üveg vagy teli kivitelű. Egyszerűen csak a fantázia és a mi ügyességünk szab határt az ajtólap formáját illetőleg. A megrendelő megtervezheti vagy hozott kép alapján is legyárthatjuk a kívánt ajtót.

Sok esetben kérdéses a küszöb kialakítás. Legyen -ne legyen? Manapság nem feltétlenül kell hiszen a burkolatok között ott a burkolatváltó profil, ami nem enged meg fa küszöb elhelyezést, ami egyébként is fölösleges műszaki szempontból is, semmi haszna az ember csak bukdácsol benne.

Szabvány méretek a következők lennének(cm-ben):

  • 75x210
  • 90x210
  • 100x210

Ezek a névleges méretek, amik a régi időkből maradtak ránk, mint alap esztétikailag megfelelő arányos és ergonomikus ajtóméretek. Ezektől eltérhetünk természetesen hisz manapság minden féle mérettel találkozhatunk, főleg akkor, ha egy régebbi ház átalakításáról van szó. A lényeg az, hogy bármilyen szabványtól eltérő méretet is legyártunk.

Típusok és galéria